Je frequentie hoog houden

Wat klinkt het mooi! En logisch ook. ‘Je frequentie, trilling, energie of energetische vibratie verhogen voor een betere gezondheid, rust, inzichten, levenskwaliteit, geluk en vreugde’. Maar dat is in de wereld waarin we leven voor veel mensen nog niet een natuurlijke staat van zijn, een vanzelfsprekendheid. Het dagelijkse leven kan een achtbaan zijn van emoties, gebeurtenissen en processen, of een race tegen de klok. Dan kan het een uitdaging zijn om je frequentie hoog te houden. Je frequentie, ook wel je energetische vibratie genoemd, heeft invloed op je algehele welzijn en je vermogen om positieve ervaringen aan te trekken. Hieronder vind je tips die helpen je frequentie hoog te houden.

Wat is frequentie en waarom is het belangrijk?

Frequentie verwijst naar de trillingsniveaus van je energieveld. Positieve emoties brengt je energieveld in een hogere frequentie, negativiteit en stress brengt je frequentie omlaag. Het hoog houden van je frequentie kan je gezondheid en welzijn bevorderen en als een magneet positiviteit aantrekken in je leven. Natuurlijk willen we allemaal positief bijdragen onze gezondheid en zoveel mogelijk vreugde brengen en ervaren, maar we ontkomen niet altijd aan de uitdagingen die het leven ons biedt.

De uitdaging

Het leven brengt talloze uitdagingen met zich mee die je frequentie kunnen verlagen. Stress, zorgen, negatieve gedachten of andere negatieve invloeden, elektromagnetische straling, aandoeningen, ongezonde voeding en nog vele andere zaken waaraan we blootgesteld worden, kunnen allemaal hun tol eisen. Het is goed om je bewust te zijn van deze invloeden. Op datgene waar je invloed op hebt, doe wat je hart je ingeeft, blijf dicht bij jezelf en blijf je bewust van je keuzes en frequentie, en wat nodig is om die hoog te houden. Je hebt echter niet overal zelf invloed op, het is normaal dat je af en toe uit balans kunt raken. Wat kun je doen om jezelf te herpakken, weer op te laden, je frequentie te verhogen?

Tips om je frequentie hoog te houden

 1. Bewustzijn: Het begint allemaal met bewustwording. Let op je gedachten en emoties. Als je merkt dat je in een negatieve spiraal terechtkomt, stop dan even en adem diep. Bewustzijn is de eerste stap naar verandering.
 2. Gedachten: Signaleer negatieve gedachten en zet ze om naar iets positief of zoek een manier die bij jou past om ze los te kunnen laten.
 3. Positieve intenties: Stel positieve intenties voor de dag. Formuleer positieve affirmaties en focus op wat je wilt aantrekken in plaats van wat je wilt vermijden.
 4. Dankbaarheidsoefeningen: Neem dagelijks de tijd om dankbaarheid te uiten. Reflecteer op de positieve aspecten van je leven. Dankbaarheid verhoogt je vibratie en brengt je in een positievere gemoedstoestand.
 5. Energieke voeding en beweging: Denk aan je fysieke welzijn. Gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging kunnen je energie verhogen en je helpen je frequentie hoog te houden.
 6. Omgevingsbewustzijn: Creëer een positieve omgeving om je heen. Ruim op, organiseer en omring jezelf met objecten en mensen die je energie versterken.
 7. Meditatie en mindfulness: Meditatie en mindfulness kunnen je helpen in het moment te leven en je mentale toestand te kalmeren, waardoor je frequentie wordt verhoogd.
 8. Creatieve uitlaatklep: Zoek een creatieve uitlaatklep die je vreugde brengt. Of het nu gaat om schrijven, schilderen, muziek maken of tuinieren, het uiten van creativiteit kan je frequentie verhogen.
 9. Natuur: Ga de natuur in. De natuur heeft helende energie, het helpt je je gedachten tot rust te brengen, emoties los te laten en je trilling weer te verhogen.
 10. Aarden: Verbind je met de helende kracht van de aarde door letterlijk of figuurlijk je met de aarde te verbinden. Lees er hier meer over.
 11. Hier en nu: Probeer zoveel mogelijk in het hier en nu te blijven. Terwijl we de illusie hebben dat er heel veel momenten zijn, is er altijd maar alleen ‘dit moment’, het nu. De toekomst en het verleden zitten als het ware ‘in je hoofd’.
 12. Zingen: Ga zingen, zing je emoties of gedachten eruit. Als je zingt, gebeurt er veel positiefs in je lichaam, waaronder dat er geen ruimte is voor gedachten, het kalmeert angst en stress en geeft een gevoel van vreugde en welzijn.
 13. Ga eruit: Pak je me-time moment. Sommige mensen springen op de fiets en anderen gaan een stuk rijden om even helemaal met zichzelf te zijn.
 14. Humor: Lachen is gezond. Zoek iets wat jou aan het lachen maakt. Al is er niks om te lachen en heb je er helemaal geen zin in, laat de lach zijn positieve werk doen in je systeem.
 15. Dieren: Het in contact zijn met dieren werkt stressverlagend en ontspant. Las even een knuffel- of kletsmoment in of neem ze mee voor wandeling.
 16. Muziek: Muziek werkt helend, het kan stress verlagen en pijn verzachten. Ook is er muziek te vinden die specifiek werkt op het kunnen ontspannen, je energiesysteem, aarding en vele andere onderwerpen. Omdat muziek direct invloed heeft op je hersenen, is het een krachtig medicijn.
 17. Essentiële oliën: Doe een paar keer per dag een druppel van een 100% zuivere essentiële olie op je kruin(chakra) of op de binnenkant van je polsen om in een hoge(re) trilling te komen en/of te blijven. Bekijk hier de frequenties van de verschillende oliën.

Je bent krachtig

Het hoog houden van je frequentie is nog altijd niet een vanzelfsprekendheid, maar als je hier meer bewust van bent, kun je hier invloed op uitoefenen. Je bent zo krachtig, meer dan je soms denkt. Door bewust te zijn, positieve intenties te stellen en zorg te dragen voor je fysieke, mentale en emotionele welzijn, kun je je frequentie op een hoger niveau te houden, zelfs te midden van uitdagende omstandigheden. Het is een reis van zelfontdekking die je goed zal doen. Iedereen is uniek, het ene lijkt niet te werken of voelt niet goed, het andere brengt je rust en inzicht. Vind datgene wat bij jou past!

JOY community

Heb je nog aanvullingen of tips? We kijken ernaar uit! Je kunt ze delen in de JOY community! Bij de JOY community richten we ons op verbinden, delen, van elkaar leren, elkaar steunen, vreugde en het samen de wereld mooier maken. Je bent van harte welkom in de JOY familie! Je kunt je hier gratis aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *